ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ


Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνεται. Όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων τόσα περισσότερα θέλω να φτιάξω, και τα σοκολατάκια είναι πιστεύω από τα πιο εύκολα. Παρότι τις γιορτινές μέρες το σπίτι μοσχοβολάει από κάθε λογής γιορτινό γλυκό, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χριστουγεννιάτικα κέικ, χαίρομαι πολύ να φτιάχνω χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια σε διάφορα σχέδια. Για πρώτη φορά δοκίμασα τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια με λευκή σοκολάτα, χρωματισμένα με μερικές σταγόνες από πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
Δε χρειαζόμαστε πολλά υλικά, τη σοκολάτα, χρώμα ζαχαροπλαστικής και μερικά ζαχαρωτά. Είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξετε, είτε χρησιμοποιήσετε βάση για σοκολατάκια, είτε απλώσετε τη σοκολάτα σε αντικολλητικό χαρτί.

Θα χρειαστούμε:250 γρ λευκή σοκολάτα
μερικά ζαχαρωτά ή τρούφα
μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
πουράκια σοκολάτας (η ποσότητα εξαρτάται από το πόση σοκολάτα θα ρίξουμε στο κάθε ένα και από το αν θα τα κρατήσουμε ολόκληρα ή θα τα σπάσουμε στη μέση για να κάνουμε μικρότερα δεντράκια)Πως το κάνουμε:
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο εργασίας ή σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια και απλώνουμε τα  πουράκια με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις είναι τελείως λιωμένη, προσθέτουμε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να χρωματιστεί ομοιόμορφα. Η ποσότητα του χρώματος που θα ρίξουμε εξαρτάται από το πόσο σκουρόχρωμα θέλουμε να είναι τα δεντράκια. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει αρκετά γρήγορα καθώς η σοκολάτα κρυώνει και είναι δύσκολο να τη δουλέψουμε μετά. Με ένα κουτάκι απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στα πουράκια σχηματίζοντας δέντρα, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Απλώνουμε χρωματιστή τρούφα ή μικρά ζαχαρωτά και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Από τη στιγμή που θα κρυώσουν, με προσοχή αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Είναι καλύτερα να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε λεία επιφάνεια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου