Καλοκαιρινή μαρμελάδα φρούτωνΞεκίνησα με την ιδέα να φτιάξω μαρμελάδα με νεκταρίνια και φράουλες, για την οποία συνταγή θα ανεβάσω σε επόμενη ανάρτηση. Τελικά πειραματίστηκα με όσα φρούτα είχε το ψυγείο και νομίζω πως είναι από τις καλύτερες μαρμελάδες που έχω φτιάξει, σε δεύτερη θέση, μετά τη βασίλισσα μαρμελάδα φράουλα που έχει κλέψει την καρδιά μου.


Έβαλα βερίκοκα, νεκταρίνια, φράουλες, πεπόνι και κεράσια. Για να καθαρίσετε τα κεράσια θα χρειαστείτε οπωσδήποτε εκείνο το πολύτιμο εργαλείο που βοηθά να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Το πεπόνι επειδή έχει έντονο άρωμα, είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο γιατί πιστεύω πως θα επισκιάσει τα υπόλοιπα φρούτα.

Δε συνηθίζω να πολτοποιώ τα φρούτα για τις μαρμελάδες μου, μου αρέσει να λιώσουν κατά το βράσιμο ελαφρώς και να έχω τη χαρά να απλώνω στο ψωμί μου κομμάτια φρούτων. Τα κόβω όμως σε μικρότερα κομμάτια.

Θα χρειαστούμε:
2 φέτες πεπόνι ( 1/4 πεπονιού)
250 γρ φράουλες
300 γρ. κεράσια ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια
2 νεκταρίνια
4-5 βερύκοκα
500 γρ μαύρη ζάχαρη
2 βανίλιες
το χυμό ενός λεμονιού
1 ποτήρι νερόΠως το κάνουμε:
Πλένουμε τα φρούτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια. Για το πεπόνι αφαιρέστε τη φλούδα. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρότερα κομμάτια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά προτού μεταφέρουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις