ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΜΟΔΙΑΝΟ, Η ΜΕΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα μου στις αγορές της πόλης, για να αγοράσω τα μπαχάρια μου και άλλα καλούδια που χρειάζομαι στην κουζίνα, περπάτησα ως την στοά Μοδιάνο, για να ανακαλύψω κάτι που θα έπρεπε να έχω ανακαλύψει χρόνια πριν. 
Το καφεκοπτείο του κυρίου Ιωάννη Νοταρά, είναι ένα μικρό μουσείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ένα υπέροχο μαγαζάκι για τους λάτρεις του καφέ. Με αντικείμενα μιας άλλης εποχής, όμορφα και καλοδιατηρημένα, με αρώματα του παραδείσου και την φυσική ευγένεια του κυρίου Ιωάννη Νοταρά, μια απλή βόλτα, μετατρέπεται αυτόματα σε πηγή έμπνευσης, σε κέφι για ανακάλυψη. 

Ναι, είναι η "Μέκα" του καφέ, το παλαιότερο μαγαζί στην αγορά Μοδιάνο, με στιβαγμένα τα βάζα του καφέ, να ανοίγουν και να βγαίνουν οι μοσχοβολιές τους. 
Είναι δύσκολο να μην προσέξει κανείς τις μηχανές του καφέ, ιδίως την κόκκινη μηχανή που βλέπει μπρος του κάποιος με το που θα μπει στο κατάστημα, όπως επίσης, εκείνη τη διαφήμιση που βρίσκεται στον τοίχο, πίσω της, για το γάλα Βλάχας, πραγματικά μουσειακά αντικείμενα, για τα οποία ο αγαπητός καταστηματάρχης έχει να πει τις καλύτερες ιστορίες. 
Ευχαριστούμε θερμά, τον κύριο Ιωάννη για την καλή παρέα και τις υπέροχες ιστορίες.


1 σχόλιο:

  1. Απίθανη η ιστορική στοά αλλά ρε συ ρημάζει. Καλό το ποστ, βάλε κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή