Πέστο βασιλικού


Το συσκευασμένο πέστο βασιλικού που αγοράζετε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πέστο που θα φτιάξετε στο σπίτι . Η γεύση του είναι πιο γεμάτη και πιο φρέσκια και καταλαβαίνεις το πικάντικο του βασιλικού, σε αντίθεση με αυτό του εμπορίου. 

Παραδοσιακά το πέστο ετοιμάζεται σε γουδί μαρμάρινο όπου με το γουδοχέρι πολτοποιούνται τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και η παρμεζάνα. Ή το πεκορίνο. Προσωπικά, για το πέστο προτιμώ την παρμεζάνα και το μούλτι που τα πολτοποιεί μόνο του χωρίς να κοπιάσω. Χρησιμοποίηση όσα φύλλα βασιλικού φαίνονται στο πιάτο, δηλαδή 3 γεμάτα φλιτζάνια τσαγιού. 

Την πρώτη φορά που το έφτιαξα δεν είχα βρει ακόμη τις ισορροπίες για μένα. Είχα βάλει αρκετό σκόρδο, επειδή μου αρέσει πολύ, όμως η γεύση του επισκίασε τη γεύση του βασιλικού. Αυτή τη φορά πέτυχα το πέστο που με ευχαριστεί. 
Πάρτε σα βάση μια συνταγή για να έχετε ένα μπούσουλα, και δοκιμάστε. Ίσως λίγο περισσότερο βασιλικό, λάδι ή παρμεζάνα. Δεν είναι άσχημες οι δοκιμές. 

Ταιριάζει καταπληκτικά με λιγκουίνι ή πένες, είναι όμως και καλός συνδυασμός με αυγά τηγανητά, ή σαν άλειμμα στο ψωμί ή σε παξιμάδια. 

Έχω παρατηρήσει σε άλλες συνταγές, πως η ποσότητα της παρμεζάνας είναι
περίπου 50 γρ για 2 φλιτζάνια γεμάτα με φύλλα βασιλικού.
Για μένα, είναι εξαιρετικά λίγο και γι'αυτό έβαλα 200 γρ. 
Δεν είναι τόσο πολύ, ένα φακελάκι τριμμένη παρμεζάνα, σε συσκευασία
που μπορείτε να βρείτε σε πολλά σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε:


3 φλιτζάνια του τσαγιού με φύλλα βασιλικού
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
200 γρ. παρμεζάνα
2 κ..σ. κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πως το κάνουμε:


Πρώτα από όλα χρειάζεται να πλύνουμε τα φύλλα και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ή αλάτι ακόμη. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χαμομήλι, αποξηραμένο

Ανήκω κι εγώ σ'αυτή τη γενιά που μεγάλωσε με χαμομήλι.  Όλα τα θέματα κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας, λυνόταν με ένα χαμομήλι...