Ταινίες, ποπ κορν και Halloween
Ταινίες, ποπ κορν και κλαμπ σάντουιτς σε σχήμα νυχτερίδας. 
Πιο πολύ από όλα την ημέρα του Halloween αγαπώ τις λιχουδιές και όχι τόσο τα τρομακτικά μασκαρέματα. Κι αυτά έχουν τη χάρη τους δε λέω, μα αν συνοδεύονται από λιχουδιές, ακόμη καλύτερα. Δε θα δούμε τρομακτικές ταινίες, από εκείνες που τις βλέπεις και κοιμάσαι μια βδομάδα με ανοιχτά τα φώτα. Ταινίες ατμοσφαιρικές, ελαφρώς σπούκι, ότι πρέπει για την ημέρα. 
Τη νύχτα δηλαδή. 
Το Corpse Bride (Η νεκρή Νύφη) είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου ταινίες στο είδος. Ο γλυκύτατος και κάπως ρομαντικός Βίκτωρ, βρέθηκε καταλάθος στον κόσμο των νεκρών. Σαγηνευτική και κάπως μακάβρια, η κατάλληλη ταινία για το ξεκίνημα. 

Για τη συνέχεια θα δούμε κι άλλες τέτοιες ήπιες ταινίες, όπως το Nightmare Before Christmas ή το Sleepy Hollow και μετά, δικαίως θα ονομάσουμε τη βραδιά "Βραδιά Τιμ Μπάρτον" Θα μου πείτε, η βραδιά του Χάλοουιν απαιτεί ταινίες τρόμου και δίκιο θα έχετε, αν έχουμε κέφι, ίσως θα βάλουμε και τις πιο τρομακτικές. 


Ποπ κορν:


Ποπ κορν μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι σε μια κατσαρόλα, οπωσδήποτε με το καπάκι κλειστό. Χρειάζεται μια κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο) και 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι. Και αλάτι. Όσο σκάνε τα ποπ κορν κουνάμε την κατσαρόλα πιάνοντας την με μια πετσέτα έτσι ώστε να σκάσουν όλα και να μην καούν. Όταν σταματήσουμε να τα ακούμε να σκάνε, αφαιρούμε αμέσως από το μάτι της κουζίνας.Νυχτεριδάκια:


Σε ψωμάκι του τοστ, φέτα γκούντα, γαλοπούλα, μαγιονέζα και ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα σας. Με το κούπατ σε σχήματα αφού έχουμε βάλει τα υλικά, κι τα ψωμάκια το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζουμε προσεκτικά νυχτεριδάκια. 
Happy Halloween!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου