Χορτόπιτα με έτοιμο φύλλο
Για αυτή την πίτα δε χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, καθώς το φύλλο είναι αγορασμένο, είναι όμως πολύ νόστιμη. Το μυστικό βρίσκεται στα χόρτα, στο φρέσκο κρεμμυδάκι και στον δυόσμο. Αν σας αρέσουν οι πίτες τόσο πολύ όσο αρέσουν σε μένα αλλά ο χρόνος σας για το άνοιγμα του φύλλου είναι περιορισμένος όπως κι ο δικός μου, τότε η λύση του έτοιμου φύλλου και η προετοιμασία μόνο της γέμισης μόνο θα σας βολέψει αρκετά. 
Τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε χρειάζονται πολύ καλό πλύσιμο και συνέχεια τα αφήσουνε να στραγγίξουν. Αν έχετε στην αυλή σας φρέσκα χόρτα ή είστε κοντά στη φύση και μπορείτε να μαζέψετε τόσο το καλύτερο, διαφορετικά στο μανάβη ή στο σούπερ μάρκετ θα βρείτε πέρα από το συνηθισμένο σπανάκι και άλλα χόρτα, νόστιμα κατάλληλα για πίτα. 

Θα χρειαστούμε:


2 φύλλα σφολιάτας, ένα για πάνω ένα για κάτω 

400 γρ. χόρτα για πίτα (σπανάκι, παπαρούνα, καυκαλήθρες,μυρώνια, τσουκνίδες)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μρικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

σουσάμι για πασπάλισμα


Πως το κάνουμε:


Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το δυόσμο, στη συνέχεια τα χόρτα και τα ενώνουμε. Πιέζουμε με τα χέρια για να τα βοηθήσουμε να στραγγίξουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και από πάνω στο ένα φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Τυλίγουμε γύρω γύρω τα φύλλα μεταξύ τους, χαράσουμε την πίτα, απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο με το πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου