Παγωτό φυστίκι, σπιτικό


Για να φτιάξουμε παγωτό φυστίκι, μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε φυστίκια και να τα πολτοποιήσουμε στο σπίτι, είτε να αγοράσουμε έτοιμη πάστα. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξουμε στις έτοιμες πάστες φυστικιού, είναι το ποσοστό που περιέχουν σε φυστίκι καθώς ορισμένες, δεν έχουν καθόλου και είναι μόνο άρωμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε στο σπίτι πάστα ξηρών καρπών. Αυτό που είναι αρκετά δύσκολο, είναι να φτάσουμε την ποιότητα της υφής που έχει μια πάστα αγοραστή ακόμη κι αν το χτυπήσουμε για αρκετή ώρα στο multi. Για να γίνει η πάστα απαλή, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός ραφιναρίσματος. Αν στο σπίτι έχουμε πραλινομηχανή, τότε θα έχουμε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα με και με τα φυστίκια Αιγίνης. Αρκετές φορές έχω φτιάξει πάστα καρυδιού, φουντουκιού ή φυστικιού. Γίνεται νοστιμότατη χρησιμοποιώντας μόνο το multi. Για το παγωτό όμως πρόσθεσα έτοιμη πάστα καθώς ήθελα να γίνει όσο το δυνατόν πιο απαλό. Θα χρειαστούμε:


500γρ. κρέμα γάλακτος παχύρευστη για ζαχαροπλαστική
250 γρ. πάστα φυστικιού Αιγίνης
2 κ.σ. ζάχαρη 
1 βανίλια σκόνη 

Πως το κάνουμε:


Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα, ομοίως και η πάστα φυστικιού. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την πάστα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να σταθεί και να κάνει κορυφές. Βάζουμε στην κατάψυξη το παγωτό και ύστερα από μια ώρα το πολύ χτυπάμε ξανά με το μίξερ για άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε το χτύπημα 2-3 φορές. Αυτό βοηθάει το παγωτό να γίνει αφράτο. 

* Τα παγωτά που έχουν στη σύστασή τους ξηρούς καρπούς πήζουν πιο εύκολα λόγω των ελαίων των καρπών με αποτέλεσμα να χάνουν λίγη από την ελαστικότητά τους. 


 

 

1 σχόλιο:

  1. Παγωτό φυστίκι και παγωτό σοκολάτα από τα αγαπημένα των παιδιών μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή